lauantai 31. lokakuuta 2015

Joulusaippuat alkavat olla hyvällä mallilla. Suuren osan sain tehtyä jo syyskuussa ja viimeiset viime viikolla. Nyt vielä kaikki pakettiin ennen naisten myyjäisiä ja joulua.

OLIIVISAIPPUA
 Tässä ihan perus- oliiviöljysaippua ilman hajusteita ja värejä. Kovuutta tuomaan on laitettu vähän kookosrasvaa ja vaahtoavuutta lisäämään risiiniöljyä. Saippuasta tulee kypsyttyä ihanan valkoinen saippua. Pesujäljestä tulee lapsuus mieleen. Saippua oli silloin yksikertaista palasaippuaa ulkosaunassa.

Samaa saippuaa tein myös hajustettuna Tranguility -tuoksuöljyllä, mikä on aika unisex tuoksu.
SUOLAKUKKA
 Suolasaippuasta tein myös hajustamattoman version. Sopii herkälle kuivalle iholle mainiosti. Saippuassa merisuolan lisäksi samat ainesosat vain eri suhteessa kuin oliivisaippuassa. Lisäpotkua ihon hoitoon tuomaan kehäkukan terälehtiä.
 HUNAJASAIPPUA
 Hunajasaippua on aina ollut yksi suosikkini. Aineksina on kookosrasva, palmuöljy,oliiviöljy, mehiläisvaha, hunaja ja tuoksuna oatmeal,milk and honey. Luonnollisen oloinen saippua. Jostain syystä pidän mehiläisvahasta saippuassa. Se kovettaa saippuaa ja tekee siitä mukavan tuntuisen.

Osaan saippuoista laitoin kauraa tekemään siihen kuorivuutta.
Samaa myös sydämen muotoisena.
















LAVENTELISAIPPUA
 Minulla on jokin käsittämätön rakkaussuhde laventelisaippuaan. Olen tehnyt sitä useita kertoja ja värit ja kiekurat tuntuvat osuvan aina nappiin. (Ens kerralla tulee varmaan sitten kammottavaa mössöä.) Saippuareseptinä oliiviöljy, kookosrasva ja risiiniöljy. Tuoksuna tietysti laventelin eteerinen öljy. Sen kanssa saa ollakin varovainen, koska tuoksu on todella voimakas.Värejä tietysti käytin myös.
 IHANAA SAIPPUAA
 Tästä "karkkisaippuasta" tuli ihan makea. Värit tuntuivat elävän omaa elämää ja raitoja piisaa. Saippuan uskon olevan lasten mieleen. Vähän tulee muovailuvaha mieleen. Oliivisaippuan ainekset ja värejä runsaasti, tuoksuna ihana pinkki pilvi tuoksuöljy.
KUORIVA KÄSISAIPPUA
Tästä saippuasta piti tulla herkän ihon saippua. Ainekset ovat upeat: oliiviöljyä, kookosrasvaa, avocadoöljyä, sheavoita, mehiläisvahaa ja koristeeksi sinisiä unikonsiemeniä. Tuoksuksi laitoin babypowderin. Saippua vaikutti kaikin puolin onnistuneelta. Mutta koska itse olen "herkkänahkainen", tuntui siemenet raapivan ihoa suihkussa. Pohdin siipi maassa saippuan kohtaloa kunnes hoksasin, että nyt on muuten viimesen päälle oleva kuoriva käsisaippua. Taas oli tuumailutauko paikallaan :)
AVOCADOSAIPPUA
Avocado on yksi suosikkiöljy saippuan valmistamisessa. Ainakin tässä vaiheessa luotan pitkälle oman ihon tuntemuksiin saippuoita kokeillessa. Tässä saippuassa on reilusti avocadoöljyä, oliiviöljyä, kookosrasva vastapainona pehmeille rasvoille ja vielä risiiniöljyä tuomaan vaahtoavuutta. Värien lisäksi tuoksuna mangotuoksuöljy ja anaistuoksuöljy. Herkullinen ja ylellinen saippua.
RUUSUSAIPPUA
Taas toimiva oliiviöljysaippua massaksi. Väristä muodostui jokseenkin violetti. Ihana ruusun tuoksu. Osasta tein neliskanttisia ja koristelin ne ruusun nupuilla. Osan laitoin ruusumuottiin.









Tässä sama siis kantikkaana.
 VIHREÄ AVOCADOSAIPPUA
Tämä resepti eroaa edellisestä avocadosaippuasta. Olen korvannut osan avocadoöljystä sheavoilla ja lisännyt vielä mehiläisvahan, nesteeksi kookosmaito. Tuoksuna sokeriruoko. Vihertävä väri luonnollinen, osan massasta värjäsin valkoiseksi saadakseni saippuaan eloisuutta.Kaikki reseptien muutokset tehdään tietysti lipeälaskurin kautta, jotta lipeämäärä on oikea.
 MANSIKKA-VANILJA KUPPIKAKKUSAIPPUA
Silikoniset leivosmuotit muhivat kaapin perukoilla toista vuotta, ennen kuin idea iski. Kuppikakkujen pursottaminen tuntui hankalalta ajatukselta. Miksipä kerroksia ei voisi vain lisätä päällekkäin. "Murotaikina" pohjaksi laitoin hunajasaippuan reseptin ilman hunajaa ja tuoksutettuna french vaniljalla. Päälle oliivisaippuan reseptillä tehdyn massan tuoksutettuna mansikkatuoksuöljyllä. Mansikkatuoksun kanssa oli todelliset ongelmat. Massa tuppasi jähmettymään todella nopeasti. Tilannetta helpotti, kun lisäsin hieman nestettä. Toki voisin kuvitella, että minun tekemät kuppikakut voisivat näyttää juuri näin kotikutoiselta. Koristeeksi oliiviöljymassasta tehtyjä koristeita.
 SALMIAKKISAIPPUA
Kestosuosikki salmiakin tuoksuineen ei selittelyjä kaipaa. Joka pitää salmiakista, pitää salmiakkisaippuasta. Hauskan käärepaperin löysin Hesan reissulla Kampin askarteluliikkeestä. Pohjana oliivisaippua. Värinä valkoinen ja hiili, tuoksuna lakritsituoksuöljy.

APPELSIINISAIPPUA
 Appelsiinisaippua sai tänä vuonna tällaisen lookin. Edelleen käytössä oliivisaippuapohja. Lisäksi appelsiinin eteerinen öljy ja lisäksi potkua ja kestoa tuoksuun tuomaan tangeriini tuoksuöljy. Lisämausteeksi kehäkukan terälehteä.










OMENASAIPPUA
Oliivisaippuan pohjasta kehittelin omenasaippuan. Ihanan raikas omenatuoksuöljy sai yllättäen väriksi vähän sinertävään taittuvan vihreän tai vihertävään taittuvan sinisen. Ihan miten vain. Hätkähdyttävän värinen raikas saippua.








 SUKLAASAIPPUA
 Ihana suklaasaippua toimii suklaan korvikkeena mutta käytetään ulkoisesti. Aineksina oliiviöljy, kookosrasva,kaakaovoi, palmuöljy, tumma suklaa, kookosmaito ja suklaatuoksuöljy. Melkein tekee mieli haukata.
 KASVOSAIPPUA
Tunnustaudun tosi huonoksi asiakkaaksi kemppareille. Ostan kerran viidessä tai kymmenessä vuodessa iholle jotain puhdistussarjaa ja jätän sen yleensä parin illan jälkeen käyttämättä. Ainoastaan silmämeikit muistan poistaa. Muutoin yleensä vain huljautan kasvoni vedellä.
Suolasaippua, joka on reilusti rasvoitettu, kököttää helposti ulottuvilla lavuaarin reunalla ja sitä tulee todella käytettyä suhteellisen säännöllisesti. Aineksina on oliiviöljy, kookosrasva, risiiniöljy ja palmuöljy. Tuoksuksi laitoin tällä kertaa vähän sitruunan eteeristä öljyä. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla korvata ainakin osa palmuöljystä sheavoilla.
 PERSIKKARUUSU
Tällä kertaa tuoksu ei olekaan ruusu vaan persikka. Suolasaippuan valmistamisesta jäi kehäkukkaoliiviöljyä, lisäksi risiiniöljy ja kookosrasva.

 PIPARMINTTUSYDÄN
Tyttäreni huokaisi onnellisena haisteltuaan tätä saippuaa.Ihana piparminttukarkin tuoksu! Pohjana oliiviöljysaippua.Lisäksi saippuavärejä tuomaan piparminttufiilistä. Tästä alkaa joulun odotus!
 Tässä sama saippua palasaippuana. Kumpi vain käy.


 IHANA KOOKOSSAIPPUA
Kookos jakaa jyrkästi mielipiteitä. Siitä joko pitää tai ei.  aineksina käytin oliiviöljyä, kookosrasvaa,palmuöljyä, kaakaovoita,risiiniöljyä, kookoskermaa ja kookostuoksuöljyä. Saippuaväreillä hain vihertävää sävyä.
SUKLAA-MANDARIINI KUPPIKAKKUSAIPPUA
Tässä siis toinen kehittelemäni kuppikakkusaippua. Pohjana käytin samaa massaa kuin suklaasaippuassa.Oranssin mandariinikuorrutteen tein oliiviöljysaippuan reseptillä. Koristeet suklaasaippuamassaa. Tuoksusta tulee mieleen fazerina -suklaa.
 '
'
APPELSIINISUOLASAIPPUA
Aika useasta saippuasta näkyy lempivärini oranssi :)
Kaikissa näissä suolasaippuoissa on sama perusmassa:
kookosrasva, oliiviöljy, risiiniöljy ja merisuola.
Tuoksuna appelsiinin eteerinen öljy ja tangeriinituoksuöljy. Saippauväristä saatiin ihan oranssi väri.


 MANGOSUOLASAIPPUA
 Tuoksuksi mangotuoksuöljy, joka jäi kyllä todella  miedoksi.
Oliiviöljy oli terästetty kehäkukalla. Siispä oikein hoitavaa saippuaa.

JELLYBEANS SUOLASAIPPUA, tuoksuna jelly beans tuoksuöljy. Väriksi jauhoin osan suolan joukkoon tehosekoittimella goji marjoja.Niistä saa kivan punertavan kellertävän värin ja täysin luonnon tuotteella. Tuoksu on todellakin karkkimainen.
MANSIKKAINEN SUOLASAIPPUA
Tuoksuna mansikka tuoksuöljy. Suolasaippuassa se ei päässyt tekemään tepposiaan. Värjäys asianmukaisesti saippuaväreillä.

Kypsymässä on vielä loppurutistus jouluun:
reseptipohjana:oliiviöljy, kookosrasva, avocadoöljy,sheavoi, mehiläisvaha,saippuaväri. Pöllösaippuassa  tuoksuna captivate.

 Lisää ruususaippuaa tälläkertaa tummana ja tulisena. Ja alla kantikkaana.

 Pienille matkustajille junasaippuaa ja miksei isommillekin. Resepti sama kuin yllä. Tuoksuna jelly beans.
Alla samalla reseptillä ja tuoksulla kettusaippuaa.
Vielä samalla reseptillä syntyi viimeisenä saippuana tälle vuodelle PIPARKAKKU-VANILJA KUPPIKAKKUSAIPPUA, JEE. Pohja sama kuin edellä tuoksutettuna piparkakkutuoksuöljyllä,kuorrute oliiviöljysaippua tuoksutettuna French vaniljatuoksuöljyllä.
Nämä saavat vielä kypsyä tovin. Saa nähdä kerkeävätkö naisten messuille.  Paljon uutta on taas oppinut tälle syksylle. Varmaa on, että edelleen minun saippuoissani on avocadoöljyä, sheavoita ja mehiläisvahaa.

2 kommenttia:

  1. Aah mitä ihanuuksia, huomenna heti shoppailemaan teidän "putiikkiin" :)
    (Mies on ollut ihan älyttömön tyytyväinen Äijäsaippuaan, jo lyhyessä ajassa iho paljon parempi).
    -Suvi-

    VastaaPoista